Royal Fassin is al meer dan 100 jaar een trots en onafhankelijk familiebedrijf met fascinatie voor snoep. Een vlucht door onze rijke geschiedenis vol mijlpalen op weg naar de titel koninklijk.
Onze passie gaat terug tot 1910. Dat is het jaar van de oprichting van ons bedrijf door Joseph Langenberg en Xaver Fassin. Het begin van een eindeloze traktatie.
Start van de eerste productie van zwart zoethout, oftewel drop, Nederlands’ nationale snoep. De focus bleef jarenlang liggen op traditionele zwarte zoethoutproducten.
Tweede generatie van het familiebedrijf. Zoon Helmut Fassin gaat in Nederland verder met ons heerlijke snoepgoed.
Zoon Klaus Fassin richt in Duitsland Katjes op. De specialisatie naar zetmeelhoudend snoepgoed.
Onze grote doorbraak begon in de jaren zeventig. Als eerste fabrikant ter wereld introduceerden we in 1975 de extrusietechnologie bij het maken van fruitgomproducten. De technologie hebben we continu geoptimaliseerd. Met onze expertise en kwaliteit zijn we marktleider geworden in deze categorie. De introductie van geëxtrudeerde fruitgomproducten was ook het begin van uitbreiding en export naar andere landen.
Nog een belangrijke mijlpaal voor Royal Fassin. In 1985 introduceerden we de zuur-suiker coating voor fruitgomproducten. Deze nieuwe smaakbeleving blijkt een wereldwijd succes. Het creëert een nieuwe trend die nog steeds van groot belang is. De uitvinding van zure producten, zoals de befaamde Sour Power®, zorgen voor een belangrijke groei van ons bedrijf.
In 1993 is in ’s-Heerenberg de opening van onze nieuwe hypermoderne fabriek. Het silhouet van de nieuwe fabriek wordt gevormd door de markante hoektoren. Onze buren geven het gebouw de naam ‘Candy Castle’.
In 2004 werd ter gelegenheid van het 625-jarig bestaan 's-Heerenberg, het Guinness book of records wereldrecord neergezet voor: langste zure mat ter wereld, met een lengte van 2004 meter.
Tijdens het 100-jarig jubileum in 2010 kent de koningin van Nederland ons de ‘koninklijke’ handtekening toe.
Komst van de tweede hypermoderne productielocatie in ’s-Heerenberg.
Introductie nieuw Royal Fassin logo.